hmm..

hejsan! nu tänker jag börja skriva på Karlsborg.soclog.se och vara lite uppdaterad där :) skrive här ibland!! :D

Hejsan hejsan!

Hejsan! sitte rnu i sängen med klara. Vi har fotat varandra idag och det blev ganska bra bilder, de kanske kan komma upp på bloggen senare :) Sedan så har vi åkt iväg och badat, det var ganska kallt i vattnet men det funkade. Jag dök i först, modig som jag är höhö! Jag och Klara dampade gärnet i vattnet och jag tror de nadra tyckte vi var konstiga, men vadfan vi är utomlans vem bryr sig xD ? Nu ska vi äta :) kanske skriver senare! puss!







tävlingslicens!

Hesjsan föresten så har jag inhandlat en tävlngslicens nu så jag kan tävla :) Vi ska efteranmäla mig till Järfälla L:B :)

städa städa städa sen FINLAND!

Godmorgon! Nu ska jag ut och skura Maecys box sedan så ska jag städa hemma sedan ska jag till Finland till ett ställe som heter Vasa :) så jag kommer antagligen inte skriva på en vecka :( nu måste jg gå ut hejdå

Hejsan!

Hejsan allehopas och förlåt för bad uppdatering med jag har haft mycket för mig de senaste dagarna. Ikväll ska jag på bio och se Harry Potter, ska bli spännande :) synd att de är den sista filmen bara :/
vi höres!

fail&wow

Ganska failad dressyrtävling,synd att hästen blev rädd!


här tävlar min bästa kompis på sin häst och gör värsta avramlingen, ganska kul ser det ut med det var det nog inte


åter igen min bästa kompis fast en felfri runda! tyckte det verkligen var wow!



Maecys sår

Hejsan alla, nu har jag precis varit nere ihagen för att kolla till Korall och Maecy. maecy har ett stort infekterat skrapsår som är svullet på sig ben, det ser inte trevligt ut. Hon verkar inte ha ont direkt men jag tycker ändå jätte synd om henne :(
Tips om hur jag kan göra med såret?

svar på kommentar!

Michelle om Godmorgon allesammans!:
hihi söt bild:)

sv; Åh tack såå mkt va glad ja bli<3

svar: Tack så jätte mycket, visst är den! :D
Hihih<3

Godmorgon allesammans!

Hejsan, idag så ska jag inte göra något speciellt alls. Tror jag ska ta och gå upp och ned för backen med Korall en gång bara. Sedan så ska jag såklart kolla till min bebis i hagen :)!
Jag är superlycklig för att jag får krama Maecys rumpa



yaaay

MAECY!!!.

första arbetet med korall!

Hejsan nu har jag varit ute med korall och det gick bra hon var duktig och följde med ig ut ur hagen och så. Jag borstade henne lite och vande henne vid mig fast hon var lite o konsentrerad. Sedan när vi skulle ner till hagen igen så var hon nog stressad så hon höll på att buffa på mig och vara allmänt dum. Först blev jag rädd men sedan så blev jag bestämd iställer och då gick allt mycket bättre. Hon trampade även på min fot och slet sönder min foppa toffel, det var skummt! Imorrn tror jag att jag ska börja med att bara gå upp och ner för backen en gång så hon lixom får lagom mycket träning :)
är denna lilla russponni en foppatoffel hatare?

to be continued..



fail&wow

HAHAHA!
jag säger bara WOW!

Korall

Nu ska jag snart ta in Korall och borsta lite på henne och sedan släppa henne på volten och öva lite kommunikation med henne. Jag tänkte lära henne att vinka det första jag ska göra efter jag har skapat ett band med henne, så vi får se hur det här går! är väldigt  nyfiken och positiv till de här! Och vi får se om hon ens går att leda somsagt, hon är ju bara ett år gammal. Hon kan iallafall stå uppstallad i stallet, det är ju ett pluss! Tänkte hitta en grimma till henne också :)
Korall äter jackan, mummms!



svar på kommentar!

Haha, det var ju ett bra ställe att lägga den på, bakom brödrosten? XD

Jag tycker att man bör uppfinna sökare till alla sina grejer, kopplat till t.ex ett dataprogram så att man kan aktivera den via internet, så börjar den att pipa (som när man ringer till sin telefon när man lagt bort den) så att man lättare kan hitta den!
svar: haha ja där låg den! Aa fett smart! :O Fast jag brukar alltid "ringa" till mina saker då kommer de alltid fram ^^:D





haha, jag slarvar alltid bort min mobil ^^

svar: haha okej, nej jag tappar alltid bort min dator eller mina strumpor xD

hiss&Diss!

Idag hissar jag en john Whitaker grimma. Den är snygg och ser klaschig ut :) Ett stort plus på den grimman, min dator är lite upphackad ust nu så bilden kommer senare ;)

Idag dissar jag min egen dator! Jag och stina sprang och letade efter den i säkert 30 minuter! det var jätte jobbigt att inte veta var den är någonstans. Vi hitade den på golvet bakom brödrosten..



godmorgon!

Hejsan! nu är jag och stina vakna. Vi ska snart ut och bada och ha jätte skojj :D skriver mer senare idag !
stina tyckte vi skulle rida in Korall direkt!

söta Korall rullar sig


fail&wow

Briar



HAHAH!

in tha hage whit Stina

Hejsan svejsan! Nu har jag och stina precis varit i hagen hos hestarna :) och dom rökade inte grees idag, dom åt de! vi tog bilder och vi fick några bra iaf :) här kommer de
Stina och Korall <3

jag och Korall<3



Bilder på Klara från tävlingen!

Här kommer två försenade bilder på Klara& Diddi 90 cm och sedan på Klara&Maecy 90 cm :)
Klara&Diddi 90 cm
Maecy&Klara 90 cm

hur högt har ni tävlat? :)


Vad vill ni läsa om?

Hejsan alla! Nu undrar jag vad vill ni läsa om i bloggen? vad skulle kunna bli bättre? Vill ni ha tävlingar mer åsikter eller mer hiss&diss? gästbloggningar kanske? videoklipp--> "dagens fail" och dagens "tummen upp ritt?" :) helt öppen för seriösa förslag! :D och om ni vill gästblogga eller nått så är det bara att kommentera eller något :)

Min utrystning till Maecy!

Här är min hemska sadel :)
Min såkallade sadel! :)
vad har ni för sadlar? rider ni i dressyrsadel,hoppsadel,westensadel eller ingen sadel alls? Vilken tycker ni är skönast? tips? :)




svar på kommentar!

matilda om hiss&Diss!:
fin blogg :)
IP: 83.233.47.102
svar: tack så jätte mycket! Tycker din är väldigt fin också! :D kommer fortsätta läsa den! :D

dagen idag!

Hejsab alla! idag så ska Maecy vila efetrsom honhar gått ut på sommarbete nu och ska bara få vara häst. Men jag ska ner och titta till henne och tror jag ska ta med mig kameran ner då :) Nu ligger jag i sängen med Alva (katten) och myser lite . Snart ska jag träffa stina :) ska bli jätte kul!
En kattunge vi hade för två år sedan :)



hiss&Diss!

idag hissar jag den klassiska dressyrsadeln! den är så otroligt skön och man sitter så bra i den!
jag dissar syntetsadlar, jag har själv en sådan (fotar och lägger ut en bild på den sen) och jag säger 3 ord den-sadeln-suger! speciellt när det regnar. allt vatten säger bara swooop så är et inne i sadeln och när man sätter sig så ser det ut som man har kissat på sig. inte det bästa direkt, diss på den!




Världens bästa häst!

Här kommer bilder från hagen igår, ursäkta den dåliga bildkvalitén men det var ganska mörkt och vi hade fel objektiv på kameran.

Maecy och jag springer i samma fotspår..

Love you..



svar på kommentar!

Michelle om en vanlig dag i stallet:
Riktigt härlig blogg:)
IP: 95.197.49.109
svar: tack så jätte jätte mycket!! :D vad glad jag blir!! titta gärna in flera gånger :D!!

Vilja - Sveriges största Häst&Kalv-blogg! ([email protected]) om Mountain horse..dreggel!:
Gud så snygga ridbyxor! Hade varit trevligt att ha en röd outfit till Olga :)

svar: ja visst är dem!? Älskar dem!! Jag tror att Olga skulle passa perfa i det!! väldigt söta hästar har ni måste jag säga!! :D

tack för alla kommentarer!! :D



en vanlig dag i stallet

En vanlig dag i stallet för mig:
Går ned till hagen hämtar hästen tar in henne och borstar i 20 minuter ca. sedan sadel&tränsar och sätter på mig mina saker. Sedan så rider jag ut eller på volten i ca. 30-1,5 timma. Efter jag har ridit så tar jag av alla saker och sätter tillbaka dem på sin plats. Sedan sköljer jag av Maecy om hon är svettig annars så borstar jag av henne i ca 10 min. Sedan får hon äta kraftfoder i boxen sedan går hon ut i hagen :)
en riktigt stark bild på mig och Maecy!
besök också --> klicka



Mountain horse..dreggel!

Lauren ridbyxor, kommer eventuellt finnas i min garderob i slutet av sommare!


så jävla snyggt schabrak så det finns inte !? Tänk er Maecy i detta och sedan hennes röda lindor!! jag tror jag dör en smula!


och sedan de röda elelr svarta stigbyglarna!!





Länkad!

Hejsan alla! Jag vill bara säga att ni gärna får besöka kalvgalen.se som har länkat mig! :D jtte mysig och bra blogg!

svar på kommentar!

Olivia Gustavsson om korall:
vilken jätte söt liten häst :;D
IP: 83.223.2.11
svar: Ja visst är hon? Man kan inte direkt tro att hon är ett russ eller hur? :) Kul att du tittad in i bloggen :D
kram

Så söööttt!!

Godkväl alla! Nu så har jag och Marie varit nere i hagen och jag har bekantat mig med Korall sedan så gick vi till Maecys hage och bort till flocken då när ag ropade på henne så kom hon och följde med mig ända bort till grinden som låg 3 hektar bort. Sedan började jag springa för att se vad hon skulle göra och hon kutade efter mig och när jg stannade så stannade hon. Det hela var underbart! Hade en rysning i hela kroppen. Det här gott folk är samspel mellan häst&ryttare . Är så glad! Vad skulle jag vara utan henne? jo, en sol utan strålar. Och vad e en sol utan strålar?.ingentig. död. Hon är verkligen mitt liv som syret i mina lungor! Världens bästa häst är du Maecy, hoppas du förstår det! Nu insåg jag hur mycket jag betydde för dig, älskade lilla häst!
min kärlek till min häst är oövervinlig<3



korall

Här är vårat nya russ som vi har på foder. Hon heter Korall och är ett år gammal. Till höst så ska jag jobba horsemanchip med henne :)
Korall :)<3



täävlingar!

Här är tävligar som jag kanske ska plocka ut ågra ifrån :) är det några av mina underbara läsare som ska vara med av någon av de här?
dressyr
vallentuna L:B2 13/8
järfälla 28/8
drevinge 3/9 L:B1
järna 11/9
Tyresö L:C/L:B 2/9
Botkyrka 8/9 L:B3
vallentuna 20/9 L:B2
solna 23/10
södertälje 30/10
vällingby 6/11

hoppning
aspvik 1.00 cm två faser
ekerö 28/8 90 två faser+ 1 meter två faser
mälarhöjden 4/9
värmdö 90 cm clear round




i'm soo ready!!

precis kommit heeem!

Hejsan allehopa nu är jag hemma igen. Har släppt ut tröttmössan Maecy till sina polare i hagen, hon verkar redan sakna Maya en del. Nu så sitter jag i soffan och skriver lite och checkan facebook. Det är konstigt att vara hemma igen måste jag säga..det känns tomt utan irma och mirah hundarna och ALLA hästar! Men ganska skönt är det att sova i sin egen säng inatt :) Imorrn så tror jag att jag ska försöka ha lite skoj med någon kompis om det är någon hemma ens. Om lite mindre en än vecka så åker jag till Finland där jag ska bo med min bästa vän Klara i en vecka tjohoo! det ska bli stört kul! har saknat henne jätte mycket! fast då komme rjag sakna Maecy som få :(

Skriver lite senare ikväll :)


tävlingen igår!

Igår så åkte vi upp till Hofors i Norrland eller vart det ligger för att Irma och Johanna ska tävla. Irma hade med sig Cryptonit W "Cakan" och sedan hade hon Cormack med sig. Johanna hade Karlo Lysemose "karlo" med sig. Vi åkte vid tjugo över sex på morgonen vilket var vääldigt tidigt. Jag sov i bilen lite grann men bilen är en king cab så den har väldigt trångt baksäte så det var obekvämt. När vi kom fram så skulle Irma starta Cakan i L:D klassen alltså 90 cm och hon kom runt med 4 fel. Sedan startade hon återigen cakan fast i sin första 1 meter, det gick jätte bra! Dom hoppade sin första kombination och cakan tyckte det var jätte konstigt men hon hoppade! De kom runt med 12 fel på hinder. Cormack startades i 1 meter 1,10 meter och i 1 meter så fick han 8 fel och i 1,10 så gick han nolla i grundomgången men fick 4 fel i omhoppningen. Det slutade på fjärde placering! wihoo! Johanna och Karlo startade 1 meter och fick 4 fel men det var jätte duktiga :D


besökare!

tack för alla besök jag har haft på bloggen idag!! jätte roligt! och sedan alla kommentarer också! :D fortsätt så! :D

min åsikt om nya tävlingsdatabasen

Jag tycker det är dåligt att tävlingsdatabasen har blivit ändrad, det tar mindre än 10 minuter så är alla klasser fulla och tar emot efteranmälningar och reserver. och sedan så anmäler nästan alla sig till alla tävlingar då och sedan om dom inte kan så tar de bort sin anmälan precis innan så ingen annan får chansen att tävla. Förut så klagade alla på att man blev bortlottat pga för många startande men nu är det ju ännu sämre, nu får man ju inte ens en chans att anmäla sig. Jag vet inte ens om jag kommer hinna anmäla mig till varken Tyresö,Botkyrka elelr Järna, Det är väldigt synd isåfall! Nej en stor diss på nya tdb!

vad tycker ni om nya tävlingsdatabasen?


 


hiss&diss



idag så hissar jag soft up stigbyglar! de är otroligt snyggt och speciellt de röda och de rosa! skulle lugnt kunna köpa ett par sånn här! dessutom är de jätte säkra!
de här färgerna finns det! titta och njuuuut :D


jag är ledsen men jag måste faktist dissa blåsprayen idag :/ den går varken bort från vita hästar tills de växer ut nytt hår och de verkar inte vara så bra som de tydligen ska. Vilken tur att Maecy ska gå på sommarbete i veckor nu så jag slipper visa upp min blåskäck för svergies folk


förlåt för usel uppdatering!!

Titeln is right! förlåt för att jag inte bloggade igår och så. Men jag var skit trött efter tävlingen och jag orkade inte göra någonting så jag somnade på soffan och vaknade vid middagen som va klockan 23 på kvällen sedan gick jag och la mig klockan tolv och vakna vid ett och sov sedan till klockan åtta. Sedan så tog jag nyss in Maecy och gjorde iordning hennes sår som hon har fått i hagen, det ser INTE mysigt ut alls! Marie kommer och hämtar oss vid tio eller elva, jag vet inte riktigt än. vi får väl se när hon dyker upp. När jag kommer hem så ska jag titta till min hamster som jag hoppas lever! Stackarn, har säkert inte varit ur buren på hela veckan :'(


lilla Miss Me Q får stå för bilden i dag




godkväll!

hejsan här kommer ett litet kvällsinlägg om  absoulut ingenting :) sitter i vardagsrummet och chattar med en kompis på facebook, skojskoj! Irma är ute och kvällsrider och Lina likaså. Anna är utanför uppsala och lämnar hästar och kommer väl hem när som helst. Imorrn skulle vi tydligen upp vid 4 eller 5, kul nej inte om du frågar mig.

godnatt allesammans!

 


dagen idag

idag så fick Maecy vila idag igen, inte vet jag riktigt varför men det fick hon iallafall. Jag tog in henne och gav henne mat coh duschade henne eftersom det var jätte varmt. Maecy var så svullen i sina ögon också så därför fick hon stå inne lite längre. När jag skulle ut med henne i hagenn igen så fastnade hon i en sladd och fick panik och jag blev stressad som fan så jag ropade efter Lina men hon hörde mig inte så jag ringde Irma och hon kom springande och hjälpte mig. Sladden hade fastnat mellan skon och hoven eftersokm en söm tydligen hade lossat från hennes sko men sådan tur var så gick sladden också sönder så hon gjorde sig inte illa, hon var bara ganska skräckslagen efter men det gick över efter en liten stund.

Sedan så red jag Sture idag på dressyrpasset, det gick skit. Han är en ganska seg häst och som jag skrev så kan jag VERKLIGEN inte rida sega hästar. Vi skulle träna på skänkelvikningar och på öppna/sluta och det :s ojoj!

Och imorrn klockan sex så åker vi upp till Dalarna där Irma och Johanna ska tävla. Johanna ska tävla Karlo och Irma ska tävla Cakan och Cormack. Vi får se hur detta går, hoppas det går finfint iallafall.


Tur bara att hon inte fastade lika allvarligt som denna häst som hade fastnat! usch usch usch!


min personliga favorit av häst

jag gillar känsliga och pigga hästar som går framåt och är frivilliga att jobba. Jag kan verkligen inte rida sega hästar/ponnier, det går bara inte!

Här är Maecys  bra egenskaper:
- pigg framåt
-känslig när man får henne ner på tygeln
-arbetsvillig
-fina rörelser
-inte tittig på hinder och annat
-flyttar bra för skänkel

Maecys dåliga egenskaper:
- hård i munnen
-svårriden
- 4 taktig galopp om hon inte går i stadig form
- slarvar med bakben över hinder
-oförsiktig om sina hovar&ben, hon tramapr sönder sig enormt mkt!

om jag skulle få bestämma:
-pigg framåt
-känsli
-fina rörelser
- 3 taktig galopp hela tiden
- nogrann med sina ben
- inte hård i munnen
- inte tittig
- flytta bar för skänkel
- arbetsvillig

Så det jag har kommit fram till är att Maecy är nästan min  typ av bild av den perfekta hästen, om ni förstår vad jag menar. klart hon e perfekt annars!!!
hur är era hästar?




känslig som Montesse!


idag

Idag så får min kära lilla häst vila. Hon har gjort så himla bra ifrån sig de här dagarna och är helt slut så honfår ta och vila upp sig lite tills imorgon. Sedan så har inte jag mått så himla bra på morgonen tills typ nu, jag känner mig svag och orkar inte med att ha någon tyngd i mina armar och Maecy hänger ju lite i bettet och det tror jag inte att jag skulle orka just idag. Ska ut och ge min älskling lite middags hö och foder. tror hon kommer älska mig mer än vad hon gör då :)





over green fields she galloped on a white horse. She is dressed in a whit dress and just a rope around the horse's neck. The horse is white like snow, sweet as sugar, fast as the wind. They floating above the ground, the horse could be the Pegasus, a Pegasus without wings..a Maecy in other words©


 


nykommling

Idag så har ett litet sto föl kommit till oss. Hon heter Korall och är ett år gammal hno är isabell färgad med vit man och svans och så har hon en vit bläs också. skitgullig!. Hon ska vara hos oss tills nästa vår :) bild kommer när jag är hemma :)




pinsammaste vurpan OHJA!

 Hejsan alla! idag så skulle vi ha hoppning. Banan var ganska svår eftersom det var mycket svängar i och om hoppnings svängar. Hindrerna var två oxrar som låg på diagonalen ( vid A och C) sedan två rätuppstående brevis varje oxer, då skulle vi hoppa oxer 1. till hinder nummer 2. i en båge sedan hinder nummer tre till 4, snett igenom sedan hinder nummer 5. till hinder nummer sex i en båge sedan hinder nummer 7. och svänga utanför hinder nummer 4. och hoppa oxer nummer 8. till oxer nummer 9. kanske svårt att hinna med men har gjort en skiss så ni kan se banan, den e slarvigt gjort :P
Sedan så skedde en liten avramling för mig på maecy :P haha kul..nej. jag skulle svänga åt det hållet vi igentligen skulle åt men maecy ville åt vänster istället så hon svängde och inte jag och allt skedde i slowmotion!! det var såååååå pinsamt!! och jag var ju i hoppgrupp också så.. nej det var nog mest pinsam :S


Det markerade hindret ramalde jag av på :S

 det här var banan :)


Rida dressur!

Hejsan alla! idag så red jag dressyr på banan och det gick verkligen superbra! Maecy var jätte fin och mjuk. Hon kändes även jätte bra i galoppen, den var inte lika 4 taktig som den var i början av lägret. Jag tränade på skänkelvikning på volt och sedan på diagonalerna men att även ha henne rakställd, det gick bra! bättre än väntat! sedan tränade jag på halt från trav och sen galopp från stilla stående, det gick inte lika bra för det blev bara spindel krussidull av allt ihop. Är jätte nöjd över dagens ridpass!

 


ridläger jag rekomenderar!

Gryta södergård

rekomderar jag väldigt mycket! de har jätte fina hästar ger bra lektioner och man har väldigt roligt där. Ridläraren heter Anna och ger verkligen all hjälp man behöver! Sedan så jobbar hennes döttrar där också och de rider väldigt bra och tävlar i hoppning. På gården så har de även en hästbutik som heter candys ridshop, det är den som jag har skrivit om i tidigare inlägg. Här kommer en länk om ni skulle vara intresserade av Gryta :) världens bästa ridläger!

Orkebo gård
Ett ridläger med mycket komunikation.ganska stor anläggning med ridhus två stallar ute boxar och hagar. Ligger i Tierp drivs av Mia isacsson. De har P.R.E hästar som Mia jobbar mycket med. Hon har vanliga ridhästar också. Där lagar man alla måltider tillsammans med en kompis. Efter det lägret så har man verkligen fått bra komunikation med sin häst! Jag tog med Ceasar dit och efter det så lyssnade han jätte bra på mig och hade respekt. rekomenderas verkligen! länk: orkebo gård 


mina favorit häst affärer!

Hööks
jätte bra affär med mycket valmöjligheter tycker jag! den är bra för de minsta som de största. Sedan gillar jag deras kollektion showmaster, i den så ingår det schabrak med Lena Furbergs broderade mulle hästar på. Har flera schabrak där ifrån och alla är super bra! Hööks har dessutom bra budget inte för dyrt inte för billigt utan det är verkligen kvalité för pengarna, enlkigt mig iallafall :)

Lyckås ridsport
En affär som ligger i Haninge, säljer lite mer märkes saker som mountain horse,pikure(stavning) och treton. Lite dyrare saker men som sagt bra kavlité.

candys ridshop
en liten butik i på Gryta södergård som ligger i Norrtälje, jätte fina saker! Dem har mycket mountain horse prylar och det gillas! De har pris variationer, det finns både billigt och dyrt. Själv passar jag på att handla där när jag är i Norrtälje. rekomenderas!!!


dagens ridpass,markarbete

Hejsan! idag så började ridlägret och alla barn kom. jag är inte med eller jo fast bara påp en liten kant (jag får vara emd och rida och sedan sover jag ute med dom) alla är så trevliga och vissa personer klickade jag emd direkt! I ett pass när vi red idag så var det markarbete och då skulle vi galoppera över galoppbomar med flyt sedan så skulle vi trava på en volt över bommar så vi skulle jobba med innerskänkel och yttre tyggeln. Det gick sådär. Maecy och jag + bomar = total kaos enligt mig! Men tillslut så gick allt finfint. Maecy var även trött och ganska seg idag så även fast jag hade sporrar så var jag tvungen att driva frem henne HELA tiden annars skulle hon säkert ha stannat, fast jag red ju på pessoa bett också så det kan ha vart det. Imorrn så rider jag nog på det vanliga tjocka tre delade bettet som don har när vi tävlar. Nu ska jag ut :) ha det bra!!


Jag hoppar Ceasar för ca 2 år sedan, tider det!


pinsamaste vurpan!

min pinsamaste avramling var på ridsklolan då en häst kastade in mig i väggen och sedan när jag skulle sitta upp igen så ramlade pallen så jag ramlade omkull igen, jag var så snurrig efter krashen in i väggen så jag inte kunde stå rakt. Alla i min ridgrupp skrattade jätte jätte mycket i flera veckor efter det till och med. Det var vekligen super pinsamt! Sedan så har ajg en till väldigt pinsam avramling! det var inteså länge sen utan när jag hade Donna då var det hoppträning och jag skulle hoppa en stuts på 4 hinder. Donna hoppade alla hinder förutom det sista som jag hoppade själv.. det var super pinsamt också för killen jag var halv kär i va i samma grupp som jag och han skrattade ganska mycket.. haha nej usch vad pinsamt det var :)


Här är en vääldigt snygg avramling som påminner omd en med Donna :P klicka och enjoy!


om mig och Maecy från noll.

Jag har typ dyrkat Maecy sedan 4 år tillbaka då jag såg henne i ridhuset bli riden av Izza då föll jag direkt. Det som jag föll för var hennes konkava huvud som gjorde så att hon såg väldigt feminin ut alltså så att det såg ut som att hon gjorde en liten ljudeffekt om ni förstår vad jag menar..som Betty Boop ungefär!! :O hon säger ju alltid "ooups" :P Sedan så var hon vit med mörk man och sedan svarta strumpor ungefär. Det tyckte jag var såååååå himla fint! Och det är det! Sedan med tiden så har jag följt med på Sofias dressyr tävlingar och då har alltid frågan "kommer Maecy vara däääär??" kommit och om hon var där så blev jag alltid super lycklig. Jag hade säkert 100 bilder på dem efter 10 minuter i kameran. Maecy verkligen glänser på tävlingsbanan!

Tänk efter, vad tänker ni om ni ser en vit häst komma in på dressyrbanan? jag tänker " nejmen kolla haha en vit häst..hejdå gääääsp" men när man ser Maecy på banan så kunde iallafall inte jag slita blicken från henne! det e liksom bara wOOOOOOOOOOOw med stoora o:n! det ser ut som att hon svävar! Sedan iallafall så blev Sofias häst Willow sjuk och kan inte ridas mer så behövde hon en häst då fick hon låna Maecy av Izabell, snäll som hon är! Men då var Maecy inte alls musklad inte redo för att glänsa på tävlingsbanorna som hon hade gjort då vi såg henne senast så de som bestämde på Strömsholm sa ifrån och Maecy fick inte vara kvar där. Sån tur var så hade Marie&Sofia en skit bra plan B! Att jag skulle få ha Maecy som min foderhäst, och hur bra var inte det!? Dom hade kontrakt tills sommarn då skolorna slutade och ifall hon klarade betet så skulle jag få behålla henne som min foderhäst. Hon klarade betet och så kom min födelsedag. Då min pappa undrade vad jag önskade mig och jag sa att jag önskade mig Maecy. Först så frågade han mig vad hon kostade och jag berättade som det var att hon låg ute för 150.000 men att vi säkert kunde få henne bvilligare, pappa tyckte såklart att det var för mycket pengar och det är det!  så han sa nej. jag blev ganska ledsen och besviken och sa det till Izabell. Izabell sa att jag kunde få henne för 30.000 istället och då sa jag det till pappa också men han tyckte fortfarande att det var för dyrt.. jag blev ännu emr besviken men kämpade vidare. Vi anmälde mig till en hopptävling då pappa skulle komma och kolla. När tiden var inne så stod han och höll i henne och klappade lite på henne och hon gillade min pappa och så fort han kom så tog hon fram öronen och frustade litegrann. Pappa tyckte om henne..det såg man så jag fick starkare förhoppningar. Efter tävlingen så gick dagarna och sedan det 13 juni så smsade han mig och frågade om vi kunde ses och jag sa "absolut klart vi kan ses någondag" och så var det inte mer med det. Men så ringde Marie och sa att jag skulle träffa pappa dagen efter och jag fattade ju ingenting då men så träffade jag pappa den 14 juni och vi åkte bil och var på väg till skärholmen för att vi skulle äta lunch så frågade han mig " hur går det emd Maecy då?" jag svarade " det går fint men är fotfarande orolig eftersom hon inte e min.." då sa han " mm jag vet det är därför jag har köpt henne till dig" och jag fattade inte svaret snabbt så jag sa bara " aa okej mm.öööh vaa!?" och jag blev så glad så jag visste inte vart jag skulle ta vägen, jag skulle kunna peka finger åt kungen hoppa ut genom takluckan på bilen så glad var jag! och nu är hon min..bara min ingen annans! aw..jag är så lycklig över det! :') Det här var om mig och maecy från steg noll till oändligheten :)





















i will love you forever forever and ever..i promise




TjoTjo!

Hejsan alla bloggläsare! tänkte göra en till tema lista :) jag vet bara inte vad jag ska lägga till för teman, har ni några förslag så kommentera mer än gärna så lägger jag in dem! här är mina förslag iallafall!

  • Om mig och Maecy från 0 (X)
  • pinsammaste vurpan (avramlingen)(X)
  • mina favort häst affärer(X)
  • rekomenderade ridläger(X)
  • min personliga favorit typ av häst(X)
  • min åsikt av nya tävlingsdatabasen(X)
  • en helt vanlig dag i stallet

det där tänkte jag skriva om :) tycker ni det fattas något så säg gärna till :)




hiss&diss!



jag hissar idag den här grimman som jag har köpt idag! Den är bra fodrad och billig! Den är perfekt att köpa om det händer som det hände mig, att grimman blev förstörd. 75 kr på Candy's Ridshop i Norrtälje!



Dagens diss är Lantmännens flugtäcke! Det har stora sömmar vid bogen och vid manen det gör så att hästarna får skavsår. Maecy har fått gigafantiska skavsår av deras flugtäcke och så blott jag vet så brukar hon inte få skav lätt! nej diss på denna!


Dagens ridpass!

Hejsan alla glada! Idag så fick jag rida Maecy för första gången sedan i Torsdags. Det var kul, hon var lite halv pigg sådär. Jag hoppade och Matilda och Irma ställdde upp ett par hinder som jag skulle hoppa. Det var en ganska svår övning eftersom det var mycket mycket yttertygel och ytter skänkel i det hela och Maecy har svårt att vända på en femkrona som man var tvungen att göra där. Tillslut gick allt bra och jag hoppade ett hinder på 90 cm klockrent! Det var skönt att någonting gick bra iallafall! Jag har också köpt en lila grimma till Maecy eftersom hennes blev typ helt förstörd av allt regn som kom inatt så jag köpte en billig för 75 kroner, den var fin och passade min lilla prinsessa perfekt! :) Imorgon så börjar lägret och då kommer en av mina kompisar som heter Sanna och jag kommer bara krama ihjäl henne så hårt! har saknat alla kompisar sen förra sommarn! det ska bli superkul! Jag uppdaterar lite senare också :) ha det bäst sålänge!!
Sedan vill jag också hälsa ett stort grattis till Izabell som fyller år idag!! :D


Blir en halvgammal bild på Maecy och mig idag!

 


RSS 2.0