dagen idag&för lite sömn

hejsan alla! Känner idag att jag verkligen har fått för lite sömn pågrund av huvudvärken inatt. Var som en zombie i skolan idag, men ajja.. Imorgon är det nationella prov del C i matte, as nervös som vanligt.. tänk om jag nollar.. det får jag fanimej inte göra alltså!!
Har nu också valt om gymnasium, det blev Nynäshamns Estet bild&form, är sjukt nöjd med valet och håller på och knopar med en bild nu. Ritar av en kompis till mig som är ballerina, sjukt duktig och söt är hon!
nu till hästirierna! Shadow (klaras foderponny) åkte idag! han var ganska svår att lasta, han ville nte gå in i transporten och han kastade sig bakåt ganska mycket, men tillsist så gick det! Nu efter jag har bloggat klart så ska jag gå ut till min lilla prinsessa och ta in henne och borsta och släppa henne lite på volten, hon behöver nog springa av sig en aning, jag red inte i fredags och inte i lördags eftersom jag var i Tyresö med mamma och morfar. Tänkte kanske ställa upp ett litet löshoppnings hinder på banan också, en sockerbit eller nått. Måste antagligen borsta ett tag eftersom hon är så jäkla smutsig! Hon rullar sig direkt efter man har borstat henne fin! När man liksom ska på tävlng så har man duschat henne och borstat ocgh knoppat, så kommer man ut i stallet på morgonen och ser den stooora kissfläcken på hennes lår som hon ALLTID har där som inte ens går att få bort..usch den är så himla hemsk!
min fina älskling <3

besök också min andra blogg! karlsborg.soclog.se

Huvudvärk

Hejsan alla skriver
Nu för
Jag inte kan sova pågrund av huvudvärken som torterar mig nu sen 20 minuter tillbaka! Vaknade av att jag hade as ont i huvudet så gick upp och tog en alvedon sen la jag mig och läste Maecys förra ägares blogg, det är roligt att läsa om vad dom
Gjorde tillsammans och hur dom upplevde saker och ting tillsammans.

Längar tills imorgon då jag äntligen får rida min älskade lilla häst igen! Tänkte rida ut en aväng som jag skrev, om det inte blir några ändringar det kan det ju faktist bli. Men nu känner jag faktist att huvudverken börjar släppa! Fan vad nice! Hejdå!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2789026/images/2012/pic_202496417.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2789026/images/2012/pic_202496417.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2789026/images/2012/pic_202496418.jpg" class="image">


nu far jag hemåt!

hejsan alla! nu far jag hemåt åt sorunda sa fota hästarna idag tänkte jag! lägge rut bilder senare !


varför jag är rädd för att hoppa

Hejsan alla. jag har fått ganska mycket frågor om varför jag inte gillar att hoppa och jag tänkte svara på det nu.
det är inte så att jag inte gillar att hoppa, utan jag tycker det är läskigt. När jag kommer mot ett hinder tex. en oxer som är runt 80- 1m så blir jag så himla osäker! jag vet inte riktigt när hon ska hoppa av och därför så glömmer jga eftergiften och allting blir en stor jävla pankaka..Jag hade en ponny som hette Donna förut, hon var jätte osäker på att hoppa.. hon bjöd och bjöd jätte mycket fram till hindret sen helt plötsligt så tvärnitade hon eller så slängde hon av mig, det gjorde mig jätte osäker i hoppningen. Jag vet att maecy aldrig skulle slänga av mig och hon har nog bara vägrat med mig 2 ggr under ett år, men ändå känner jga mig så osäker. vissa gånger jag hoppar så går det jätte bra och jag kan hoppa hinder upp till 1,10 utan att vara rädd men andra gånger så blir jag jätte osäker och kna knappt hoppa hinder som ligger på 70 cm. Min hopprädsla är inte rolig och ajg försöker att träna bort den, men har försökt göra det med hjälp av fel hopptränare. Min hopptränare som jag försökte göra det med var för hård och pressade mig för mycket, det gav inga resultat utan det blev bara sämre skulle jag tro. Jag kna hoppa i skogen, det kan jag för då vet jag att hon alltid hoppar eftersom det tycker hon är så himla roligt! men när man kommer på en bana med bara massa hinder.. vart ska ag ta vägen? jag vet ju att jajg ska hoppa men asså det känns så himla jobbigt.. Om någon har något tips till mig när det gäller övningar inom hoppningen som kan hjälpa mig med psyket så hör jätte gärna av er till mig! ni kan kommentera här eller mejla på [email protected]! tack för förhand!



såhär ser en dag ut då jag inte vågar hoppa, men gör det ändå..






Recept på häst gott!

Hejsan alla nu kommer jag med ett recespt till din häst!

"tårtan"
3 stycken runda knäckebröd, mellan varje knäckebröd så brer du ut sirap och lägger första lagret med bara morätter. På andra lagret så lägger du äpplen och på tredje så lägge du på morätter och hästgodis, spruta lite sirap över det hela så det blir kladdigt och..gott.. ställ sedan in allt det där i kylen eller någon annan stans där det kna få stelna lite så allt inte lossnar, låt det stå i ca . 15 minuter.

Sedan när du ska ge det till din häst så rekomenderar jag absolut regnjacka och handskar, Maecy blev jätteglad och skulle pussas och hålla på och jag hade inga "skyddskläder" så hela jag blev en tårta..




Min älskade häst!

Min älskade häst är helt fullkommligt bäst! Vill bara till stallet nu och rida! vill bara galoppera ut över våran åker och känna hennes kraft! Hon är så underbar, världens finaste häst. Snart är det ett år sedan du blev min på riktigt! den 14 juni 2011 blev du min, den 15 juni 2011 skrev vi på alla papper den 16 juni 2011 var det bara du och jag. Nu den 13 maj 2012 är det fortfarande du och jag, vi har tagit oss igenom motgångar och framgångar, jag har tröttnat och "hatat" dig för att du atr så mycket av min tid, men nu ser jag att du är så mycket värd det! Maecy, världens allra bästa häst du är bäst i hela världen i hela vår galax bara så du vet det! den 8 juni, på din födelsedag så ska jag visa dig att du är världens bästa, du ska få din favorit "tårta" med leksands knäckebröd, sirap, morötter, äpplen, banan, jordgubbar och hästgodis på det är mitt tack till dig för att du finns! älskar dig min finaste sago häst, du tar mig upp bland molnen!



På sista bilden så är det min pojkvän Lucas som rider, eller just på den bilden ligger över henne.


Godmorgon!

Godmorgon alla läsare! tycker ni är dåliga på att besöka och kommentera nu de sista dagarna!

Veckan för mig och Maecy som var gick bra! i tisdags så var det heldag på ridkskolan så jag tog med mig maecy dit, jag red L:B1 på 60% gjorde några småfel och hon var as pigg så hon ville bara galoppera hela tiden! Jag fick iallafall 8 ovh 9 på mina ökningar vilket jga tyckte var väldigt roligt! Jag råkade sakta av till trav där jag skulle galopppera alltså innan den sista galoppvolten, där rök det poäng alltså.. fick 5 poäng där.. sen fick jag ganska bra poäng på mina volter, att dom var runda och lagom stora, det var kul också. är väldigt nöjd med min procent fast det gick som skit och hela dagen var skoj!




Som ni kanske ser så var travökningen INTE dålig! men därimot var bilden det.. Och sen är det en bild på min söta lilla älskling :*

P.s spräckte min skärm på iphonen också.. vid galoppen på framridningen, hur fan lyckas man??


RSS 2.0