tävling

Hejsa! idag så tävlade klara maecy som ni vet. Hon valde höjderna 70-90 cm och hon fick 4 fel i 70 cm och typ 12 fel i 90 men jag är jätte stolt över dem! Imorrn drar jag och Maecy till Gryta! :D

Hiss&Diss!

Gräsbrodd! Det hissar jag verkligen! Tänk om inte det hade funnits!? Fasiken vad svårt det hade vart att hoppa på gräs då! Nej usch vad jag hissar det
( bild tillkommer när min data har slutat dampa bääver!)
Jag dissar gummi-boots! Maecy har fått VÄRSTA skaven från dem och de är inte roliga att titta på tänk då hur det känns att ha dem! Jag tycker de ska utväckla dem lite mer så det inte blir en sådan vass kant vid spännet. Nej gummiboots , aldrig mer!
(bild tillkommer, förklaring ovan!)



sofie!

Tjenare mannen! skulle skriva om dej fick jag höra talas om! :D så jag säger tjenare!! :D
-.-' nu till viktig information.. sofie är bäst på munspel och att hon kan skriva sms med tårna.. och hon har väldigt bra humor *host* och favvo ordet är bajskotte som hon brukar säga till Klara hela tiden. Hoppas du har haft en trevlig läsning Sofie, nu tkr jag du kan tipsa alla dina vänner om min vackra intressanta blogg om dej för tillfället :D

Hejsan och förlåt!

Tjena mors allesammans! Förlåt att jag inte har uppdaterat med jag har varit på hoppläger och sedan så har jag opererat mig idag. Jag kan skriva lite om dagarna.
Dag ett när vi kom dit så hade vi lite markarbete över bommar, det gick dåligt för hon var så pigg. Sedan den andra dagen så kommer jag inte ihåg. Nu de senatse dagarna så har vi hoppat och jag har hoppat i "hoppa högt gruppen" och då så hoppade vi bana på 90-1 meter till att börja med sen så var den en kombination med ett 1,10 hinder på. Sen som sagt så har jag opererat min tå idag så jag får inte rida på en vecka typ så Klara hoppade Maecy och ska starta en tävling med henne imorrn, hon hoppade som max 1,20, det var högre än vad jag har hoppat henne! Jag är sjukt stolt :3 Imorrn som sagt så ska Klara starta Maecy och vi diskuterar klasserna 80-90 cm eller 90-1 meter :)
Maecy och Klara 1 meter! :)



Mitt mål

Mitt mål med min ridning är att bli en bra dressyr ryttare och kunna få hästen att dansa. Sedan så vill jag ut och tävla, jag vill visa upp mig för alla andra och visa att jag är bra, jag är duktig på att rida! Jag vill ha lite showtime :) Sedan så vill jag självklart skapa harmoni mellan mig och min häst, det har vi redan men vill ha ännu bättre band mellan oss! Men mitt mål är iallafall att tävla och att starta L:A med bra procent och kommentarer :)
Jag&Maecy L:B2 Sorunda RK


besök en riktigt bra dressyrblogg! klicka här!

vad jag har i mitt skåp&ryktväska

Det jag har i mitt skåp är:
  • Benskydd
  • hästgodis
  • mansnoddar
  • lakrissklick
  • solkräm
  • ryktväska
  • låda med nosludd,öronmuffar ,reflexer, glanssprej och guldigt glitter till man&svans
  • 3 schabrak: lami-cell, crw rött och ett vitt
  • hjälm
  • lila lindor,röda lindor och rosa lindor.
  • sadeltvål
och det jag har i min ryktväska är:
  • Ryktborste&ryktskrapa
  • piggborste
  • hovkrats
  • glanssprej
  • ansiktsborste
  • sadelputs
  • sporrar
  • diskmedel-i-en-annan-flaska
  • ryktsten
Det här har jag i min ryktväska&i mitt skåp. Vad har ni i skåpet och i eran ryktlåda/väska? :)

Hiss&Diss!


Superbra ryktväskor!! Har den rosa! köpte min på Lyckås ridsport i Haninge. får sex av fem stjärnor!!


Nylon grimskaft, det kan man få brännsår av och det gör väldigt ont om det ens dras emot skinnet snabbt. Så diss på det! Vanligt grimskaft i bomull eller vad det är är ett mycket bättre val! kostar ca 29:- på Hööks





Dagens ridpass

Hejsan alla glada! Idag så red jag Maecy på ridbanan med Klara. Vi tog några skutt på ett räcke som låg på ca. 80 cm. Sedan så red vi dressyr. Maecy var väldigt pigg idag så jag galopperade några varv i hagen också, då blev hon lugnare. imorrn och på Lördag så kommer jag åka bort så vet inte om jag kan skriva så hoppas inte för mycket på inlägg! :) Här kommer bilder från idag, de e bara på Klara&Diddi men det är riktigt fina tkr jag. Tkr ni inte? :)
Klara&Diddi
Klara&Diddi 80 cm

Diddi hade blivit riktigt rund om magen nu på 10 dagar! :) lilla köttbulle!
Ps. Glöm inte att besöka våran andra blogg!

Min största rädsla inom ridsporten

Min största rädsla inom ridsporten är att jag ska gå omkull och att hamna under hästen och att hästen inte ska överleva. Varenda olycka jag läser i ridsport som är ungefär såhär ryser jag av! Tänk vad hemskt att gå omkull och antingen hamna under hästen eller att den måste tas bort för att den har gjort dig otroligt illa..usch!!
Den här olyckan är jätte hemsk!



Hiss&Diss!

idag så hissar jag Lauren ridbyxor från Mountain horse. De är bra kvalité på byxorna och de är dessutom riktigt snygga! Jag har sånna fast marin blåa och vill gärna ha röda också! Oskodda kostar 999:- och skodda kostar 1999:-
En stor fet diss på de här stigbyglarna! Varför gör man ens sånna här osäkra stigbyglar!? Om man ramlar av så finns det en stor chans att man fastnar och då släpas man efter. Nej usch!




Svar på kommentar!

Enma om Bloggar jag läser och rekomenderar!:
Vad gullig dy är som läser min blogg! Läser faktisk både den här och er på soclog , hihi! HoppAs allt går bra nr maecy, så kul att se era framsteg!
IP: 24.73.175.142
svar: Klart jag läser din blogg! Vad kul! :D vad glad jag blir!! Allt går finfint ed Maecy vi kämpar på! :) Hoppas det går bra med Steeeene! Och att du har det bra i USA pussa Leonardo DiCaprio från mig!!

Första gången jag red

Då red jag på en liten shetlandsponny som hette Flugan. Hon var brunskäck med jätte mcyket man! Min barndomskompis katja var medryttare på henne och så fick jag rida på henne. Jag var jätte rädd och skrek
- Ta inte ett steg, inte ett ändaste steg!!
och så tog hon ett steg och jag grät och grät. Att rida var inte som jag hade trott då. jag trodde att det skulle vara som att luta sig mot en vägg på andra sidan hästen, men nej det var det inte. Iatället så var det helt fritt så man kunde ramla över på andra sidan också. Sedan när jag hade vant mig så gick vi ut på grusvägen brevid en liten bäck och då så skulle Katja, som hon heter busa och retas lite emd mig så hon buffade på Flugan lite grann så jag blev jätte rädd och knappt vågade röra mig. Det tyckte jag var taskigt då, men inte nu längre. För det var den ridturen när jag var 6 år gammal som fick mig att börja rida! :) Och nu har jag världens finaste häst Maecy!
Älskar dig min skatt♥

Världens bästa häst!

Alla undrar vad jag tänker på men kan de inte se spegelbilden i mitt öga, spegelbilden av dig

Hoppning,Dresyr, voltige..hmm?

Vad tycker ni för gren inom hästsporten är roligast??



Hiss&Diss!

Geeket Hissar!



Senskydd från Hööks! De är väldigt bra och sedan lätt att göra rena! Jag själv har sådana till Maecy. Man köper dem från ett rimligt pris också 299:- för framskydden och 199:- för bakbens skydden!

Geeket Dissar!


Jag dissa detta värdelösa flugg"skydd" jag säger snarare att det är ett hej-kom-och-hjälp-mig skydd..Hästarna tar av sig den vare sig man vill eller inte och hur kul skulle det vara för dig att ha massor av trådar i ögonen som man måste vifta väck hela tiden. Nej en stor fet diss på den!

Har ni andra åsikter om min hiss&diss? kommentera gärna!

Filmer!

Här kommer lite filmer på Maecy både när Izabell hade henne och nu när jag har henne! :) enjoy!

 


Dagens ridpass

Hejsan dagens ridpass idag var på galoppbanan. Jag och Agnes red till Fituna fär galopp banan ligger i och galopperade av hästarna lite grann. Det gick så in i SATANS fort när det gäller Maecy. Jag trodde att Anitra skulle vara snabbare än Maecy men det var hon inte, Anitra var typ 20 meter bakom. Det behövdes verkligen den där galoppen! Maecy var dynsur efteråt men absolut inte trött. Hon taktade hela hela tiden och ville bara springa mer och mer, det var jätte jobbigt!
Imorrn så ska Maecy vila, onsdagar är henner vilo dagar. Och imorgon så ska jag och min familj åka till Model house och bli fotograferade :) stört kul ju!  Vill att klara ska med!!! Ska prata med Marie om det! :) Men här kommer bilder från idag!
Maecy på galoppbanan, som ni ser så ligger den precis nere vid vattnet. Jätte fint!



TACK TACK TACK!

Ett stoooort tack till Frida som har gjort min header! Den är verkligen jäätte fin!

KLART!!

nu är det klart! Hoppas att Amanda blir nöjd!! ;)

Kram/ Frida >Min blogg<

headern

hello allihop!

Jag fixar nu med headern så det kan se lite rörigt ut ett tag ;)

Kram Frida

Min första hopptävling

Min första hopptävling var på Ceasar. Det var en clear round på 80 cm. Ceasar var alltid lite tittig och feg så han blev även rädd för hinder så jag kom ihåg att jag vägrade ut oss på första hindret 2 gånger och så var jag så besviken så jag fick starta om och då så gav jag banne mig på att jag skulle över det där hindret! och jag kom över första hindret och andra hindret men på tredje hindret så blev han jätte rädd och kastade sig åt sidan så jag flög av. Jag blev sur men nr jag tänkte efter, jag har aldrig i hela mitt liv ridit så bra och bestämt som jag gjorde då.
Sunshine Ceasar♥



Dagen idag!

Godmorgon allehopa! Idag så ska jag rida ut med Agnes till galoppbanan, fast om det regnar så rider jag inte så långt. Agnes följer med på Anitra och jag e liiite nervös för att det ska gå för fort eller att vi inte ska få stopp på dem, med det får vi säkert! Agnes åker hemifrån vid tolv ungefär så vi rider ganska tidigt. Jag tänkte att jag ska stretcha (stavning) Maecys ben idag, det kanske sitter fint när jag dressyr tränade går och nu idag då jag ska rida ganska hårt igen. Nu har jag inget mer att skriva för tillfället!
Idag så får Willow,Buckley och Shadow stå för bilden!





Dressyrträning!

Hejsan som ni vet så tränade jag för min nya tränare idag. det gick bra! Maecy ar lite pigg bara! Jag är inte van att rida på det sättet som hon vile att jag skulle rida på bara. Vi jobbade på att ha henne rak och bara ställa ganaschen och inte böja på hela halsen sedan på att hitta takten i hennes steg ordentligt, men somsagt det gick väldigt bra men Maecy tyckte det var jätte jobbigt.
Sedan så ska jag snmäla mig till två dressyr tävlingar! En den 2/10 i Järna L:C/L:B och sedan en den 8/10 i Tyresö L:C/LB :) kul va? Det ska bli jätte roligt! fast det är ju så långt tid kvar.. och hoppas jag hinner få någon anmälnings plats också .. det blir ju fullt på 6-7 minuter. Ajja det går säkert bra! Imorrn så ska jag rida till galoppbanan med Agnes och låta Maecy springa av sig en aning.
Imorrn innan klcokan tre så kommer nya headern också, det blir ändrade plander när det gäller den. Den blir vit istället för rosa ;) Säger ennu än gång TACK FRIDA!!
Glöm inte att besöka hennes blogg! ponnydressyr.blogspot.com
nu ska jag sova! Godnatt!
Maecy löshoppas! :)




Åhh detta vill jag ha!

Hejsan! jag har sett saker jag vill ha!!!

svar på kommentar!

Nina om Maecy, värsta cirkus hesten ju!?:
Hejsan gud vilken fin häst! r det Maecy?? Jag letar nämligen häst och undrar vart du har köpt henne ifrån? :)
IP: 90.224.37.186
svar: Hej Nina! Tack och ja det är min stjärna Maecy! Jag köpte henne av Izabell Allmyr. Annars kommer hon fån Holland. :)

Maecy, värsta cirkus hesten ju!?

Var i stallet tidigt för att Maecy skulle skos så jag tog in henne och ställde henne i boxen. Då tänkte jag ajja jag borstar och ger henen lite godis, då prövade jag träna "buga" med henne och det gick ju super bra!? Jag fick respons på att hon förstod vad jag menade nästan direkt. Det var så kul så jag tränade mer och mer. Nu kan hon det! fast ja, man måste fortfarande ha en godis i handen :P Jag är så glad att hon fattade det så snabbt :P u kan hon pussas och buga, värsta cirkus hästen ju? Hon är grym!
Gammal bild på Maecy och hennes förra ägare Izabell Allmyr!

Min första dressyr tävling

Min första dressyr tävling var på Ceasar. Vi startade en blåbärsdressyr på Sorunda Ridklubb och det ar en L:C.Jag red på 68% och det blev en första plats. Jag kom ihåg att jag tränade på det dr programmet redan en månad innan tävlingen. Jag var så NERVÖS över att jag skulle glömma programmet och bli utskrattad. I protokollet så stod det kommentaren "Snygg trevlig ponny men mycket utstrålning, väl ridet och nogranna vägar. lycka till" Det var en ganska bra kommentar inte sant? :) jag tycker det, och jag tänker på den ganska ofta, inte vet jag varför..det bara är så :)
Mi och Ceasars första dressyr tävling!♥



Dagen imorgon

God kväll! Tänkte att jag skulle skriva litegrann om min dag imorgon. Imorgon klockan 17.45 så ska jag vara nere på Åvik och ha dressyr träning för en ny tränare som heter Gina. Det ska bli spännande och kul att prova rida för henne. Maecy har vilat idag igen eftersom jag har varit i Norrtälje sedan i Fredags men nu är jag hemma igen! Har längtat efter Maecy sedan jag åkte. Allt blev en helt annan sak när hon blev min. verkligen min. Det är fortfarande overkliget för mig kan inte föreställa mig att det är sant och att hon verkligen är min, men det är ju sant och det är det som är det bästigaste med det hela! Sedan efter dressyr träningen iallafall så ska jag upp till stallet igen och fixa med Maecy, tänkte ta en skönhets ruda på henne t.ex som att klippa öron hår, gämna ut manen och svansen sedan tänkte jag borsta bort alla fula gröna gräsfläckar som vägrar försvinna av sig själv. usch jag hatar verkligen gräsfläckar!! jag hade ett medel förut som tog bort gräsfläckar och kissfläckar, det var jätte bra!
Det här råkar vara gräs/kiss fläckarnas värsta fiende! den är grymt bra! När min tog slut så försökte jag göra en egen som jag kallar diskmedel-i-en-annan-flaska^^den funkade inte lika bra..tyvärr




Besökare!

Hejsan.. igen måste bara säga tack alla som läser bloggen. har redan 36 unika besökare :) tack tack tack!
Emmy's föl Miss Me Q



Bloggar jag läser och rekomenderar!

Bloggar jag ständigt läser är:

Elitryttarnas.blogg.se

irmawesterlunds.blogg.se

Emmadahlbergs.blogg.se

linahlarsson.blogg.se

emeralde.soclog.se

billyblue.soclog.se

izabellallmyr.blogspot.com

ponnydressyr.blogspot.se

emmaeallt.soclog.se



Alla de här bloggarna som jag har skrivit upp läser jag ungefär varenda dag. Jag tycker de är bra och roliga! :) Jag garanterar rolig läsning! :D

Teman!

Kommer som sagt göra små teman varenda dag i en vecka till att börja med så ni får lära känna mig lite bättre. Här kommer dem!
  • bloggar jag läser och rekomenderar ( x )
  • Min första dressyrtävling (x)
  • min första hopptävling(X)
  • första gången jag red(X)
  • min största rädsla inom ridsporen(X)
  • vad jag har i mitt skåp&ryktväska
  • mitt mål.
De här är det jag kommer skriva om i en vecka och den första punkten är dag 1, dag 2 osv.



Header!

Hejsan allehopa! Nu är det en header på väg och det är snälla Frida som ska göra den till mig! Jag tänkte att den skulle var ljus rosa och sedan med bilder på mig och Maecy. Jag har skickat några bilder till Frida som hon själv får välja emellan, det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer  att se ut! jag är så glad att hon ville hjälpa mig! Ska också antagligen gästblogga i hennes blogg och jag ska fråga om hon vill gästblogga i mina bloggar.
Fridas blogg heter Ponnydressyr.blogspot.com
Besök den gärna för den är verkligen jätte bra!
Bjuder på denna snygga bild på mig och tant Maecy!






svar på kommentar!

Emma om Första inlägget, alltid lika svårt!:
Synd att du inte har kvar do karlsborg :/ fast hoppas denna blir lika bra :D
IP: 90.230.42.249
svar: Hej Emma! Jag är kvar på Karlsborg, jag vill bara skriva lite för mig själv också:) Det hoppas jag också :D Tack för att du besökte bloggen föresten! :D
så jag är kvar på min,Klara och Agnes blogg Karlsborg, jag vill bara ha en egen privat blogg också så jag kan ha fokus på mig själv och Maecy.

Mina hästar!

Mina hästar är det dags att berätta lite om nu!

Lluc
Lluc "jock" var min första häst som jag red lite på. han var en andalusier herre på 11 år i år dåra. han var skimmel och 164 cm i mankhöjd. Luc var väldigt snäll och arbets frivillig, fast han var varken bra på att hoppa eller på att ridas i dressyr. Lluc lärde mig allt han kunde och jag är mkt glad att jag fick börja på en sådan snäll häst!

Mrs.Robinson
Emmy so hon kallas är en c-ponny på 18 år som precis har fått ett föl som heter Miss Me Q. Sofia tävlade dressyr på Emmy upp till L:A. Emmy var utb. till FEI. Hon är super pigg och alla spom har ridit henne går inte där ifrån utan att säga " åh Emmy, världens sötaste bästaste " m.m Emmy är en fux med strimbläs och snp (snopp ett täcken på mulen ) och sedan har hon ljusare brun man. Emmy är väldigt känslig när det gäller balansen så om man hamnade minsta fel så blev hon lite halft stressad men det lärde man sig tillslut. Emmy älskar även bananer!? Hon tycker det är supergott! Emmy lärde mig också mycket, hon lärde mig att hitta balansen i mig och sedan så lärde hon mig vad "gå i form är". Emmy betyder väldigt mycket för mig och hon kommer alltid att göra också.


Sunshine Ceasar
Ceasar tog ut mig på min första tävling. Han lärde mig mest av alla hästar! Han lärde mig hoppa ordentligt och jag var aldrig rädd på honom. I skogen så var ahn en feg liten vit ponnyskrutt som lär som en gris när han blev rödd för någonting som ett löv eller en rot som han ABSOLUT inte hade sett förut. Ceasar var sofias häst också hon tävlade SM kval på honom. Hon fick på många tävlingar runt 70% Ceasar har i sina yngre dagar gått 4 SM. Han är väldigt duktig! Men han gör bara rätt och ryttaren gör rätt, och det tog ett tag att lära sig kan jag säga! Jag kan erkänna att det tog mig 2 år att rida honom rätt. För förra sommaren så hade jag Donna och Ceasar det var då jag lärde mig rida honm i stadig form och att veta hur jag ska rida honom så att han trivs inte bara jag. Så han är en svår herre! PÅ våranförsta dressyr tävling så vann vi med 68%  det var ju bara en "blåbärsdressyr" men när man är liten så är det så mycket mer ändå. och sedan slutade det emd att jag kom 2:a i KM dressyr och fick silvetr emdalj och fin rosett och annat. Ceasar har även tävlat hoppning med min kompis Agnes. De tävlade upp till div.1. Nu mera så är Ceasar hos en liten tjej i Järna som rider honom jätte bra och jag vet att han har det bra där!



MaDonna
Donna som hon kallades var ett korsnings sto på 17 år arab/halvblod. Hon var skimmel precis samma färg som Ceasar och hon var 154 i mankhöjd. Donna var utbildad L:B i dressyr men det märkes verkligen inte! För hon kunde inte ens fatta galopp när hon kom till oss. Donna var en suuuper pigg dam som bara slet ner huvudet i marken och tog better och bara sprang ifrån en i skogen så man hade ingen chans, men det gick bättre och bättre tillslut! Sedan så kunde hon knappt gå på tygeln för att hon var sne i bogen så hon inte kunde slappna av men efter vi hade tagit ut kiropraktorn så kunde hon gå på tygeln och hon var mjuk och fin i munnen. Donna var opålitlig i hoppningen, jag ramlade av henne minst en gång per hoppträning! och varenmda gång jag ramlade av så var det på oxrar!? Så hon gjorde mig rädd för att hoppa så i enm period så hoppade jag inte högre än 60 cm. Donna tyckte det var väldigt roligt att hoppa så jag gjorde det självklart för hennes skull! Jag var med i en tränings tävling med henne i spommras, då stratade jag 50-60 cm och kom felfritt båda gångerna, då blev jag väldigt glad! Nu är Donna tillbaka lämnad till sin ägare i Tugelsta och jag saknar henne sjukt mycket.



Maecy
Maecy är den hästen jag har nu och kommer fortsätta att ha. Hon är en envis dam med mycket motor och elegans! Hon seglar fram på dressyr banorna och detsamma på hoppbanan. Maecy är den perfekta hästen för mig och vi passar så bra ihop! På henne vågade jag hoppa ett hinder på 1,10 cm och det har jag inte vågat göra sen jag hade Ceasar! Maecy är också vit fast hon har grå man och svans.




Nu vet ni lite om mina hästar som jag har haft :) lämna gärna en kommentar och berätta om era egna hästar eller vad ni tycker om bilderna!




Första inlägget, alltid lika svårt!

Hej och välkommna till min nya blogg! Jag heter Amanda är 15 år gammal går i skolan och har precis slutat årskurs åttan. jag bor på en gård i Sorunda som heter Karlsborg Jag har en alldeless underbar häst som heter Maecy och som är 16 år gammal. Hon är skimmel och är importerad från Holland. Hon är efter e. Livingstone u. Corrie ue. Persian Path. Maecy har som 3 åring fått bedömning 7 9 7 på gång och har haft 3 stycken föl i Holland. Maecy är utbildat Msv:c i dressyr av Izabell Allmyr och sedan så har hon gått 1,20 i hoppning med placeringar. Jag fick Maecy av min pappa den 14 juni efter tt jag har haft henne som foderhästv i ca. 2 månaders tid. Jag har redan hunnit tävla dressyr och hoppning på henne. I dressyren så tävlar jag fortfarande klasserna L:C/L:B och i hoppning L:D typ (är ganska ny på stor häst) Jag tränar dressyr en dag i veckan för tränare och jag försöker hoppa så mycket som möjligt. Men som sagt, min favorit gren är då dressyr därav bloggnamnet! Jag har 4 syskon, 3 låsas och en riktig bror, de är Sofia,18 år , Johan 20 år och Yasmin 14 år. Sofia rider också och har en jättefin tävlings häst som heter Willow 224 men som är sjuk nu så hon har en ny som heter Patriot. Sofia har ridit upp till msv:b och går på strömsholms elitsatning i dressyr. Mina tidigare hästar har varit Lluc (jock spanskt uttal), Mrs.Robinson *Emmy*,Sunshine Ceasar och Sedan MaDonna. Alla de här hästarna har varit foderhästar eller inte Ceasar och Emmt för det var Sofias gammla ponnyer som jag fick ta över men växt ur men som Donna t.ex, hon var en foder häst som jag hade i ett år men som det inte gick så bra med. men nu har jag Maecy och hon är min egna häst! Jag har en allra bästa kompis som heter Klara som rider en ponny i vårt stall som ägs av min andra väldigt bra kompis Agnes. Ponnyn heter Diddi, eöller Kulltorps Deirdre. klara,jag och Agnes har en blogg tillsammans som  heter Karlsborg.soclog.se, men jag kände att jag ville göra en egen och se om jag har lika mycket tur med denna bloggen som vi har med våran gemensamma blogg. Hoppas ni gillar bloggen coh gärna komemr tillbaka och läser den!

Föresten så kommer header inom kort!


Här är jag och Maecy, ursäkta vattenstämpeln!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0